Benodigdheden
- 18 rauwe ongepelde scampi’s
- 75 g mihoen
- 1/2de krop romeinsla
- 1/2de komkommer
- Verse munt
- Verse koriander
- Verse bieslook
- 100 g geraspte wortel
- 12 rijstvellen voor springrolls
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook in een pan waar een metalen zeef in past. Doe de zeep in de pan en doe de bevroren garnalen hierin. Doe het deksel op de pan en stoom de garnalen in +- 8 minuten gaar. Wanneer ze roze zijn, zijn ze gaar. Laat ze afkoelen, pel ze en halveer ze in de lengte.
- Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de bladeren van de romeinse sla en snijd ze in repen. Snijd de komkommer in repen. Zet alle ingrediënten klaar: munt, koriander, bieslook, geraspte wortel, komkommer, romeinse sla en garnalen.
- Doe warm water in een ondiepe schaal.
- Dompel een rijstvel volledig onder en leg het op een schone plank. Vul het op met alle ingrediënten. Vouw de onderkant van het rijstvel strak over de vulling en rol tot de helft. Klap daarna de zijkanten naar binnen en rol verder op.