Slaatje pasta met kip en groene asperges

Vanaf volgende week stijgen de temperaturen eindelijk en dat wil zeggen: tijd voor frisse slaatjes! In dit slaatje vind je 150 g groenten en een lekker frisse vinaigrette erbij.

Moeilijkheidsgraad
Budget
25 april 20241610130'LunchSaladeZomer

Benodigdheden

  • 50 g ongekookte volkoren penne
  • 50 g groene asperges
  • 75 g kipfilet
  • Kippenkruiden
  • 0,5 eetlepel olie om te bakken
  • 25 g Griekse yoghurt 0%
  • Scheutje citroensap
  • 1 teentje look
  • Verse koriander
  • 1 eetlepel vierge olijfolie
  • Peper
  • 50 g kerstomaatjes
  • 50 g avocado

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Breng water aan de kook in een lage kookpan en laat de asperges koken tot ze zacht zijn (+- 10 minuten).
  3. Kruid de kip met kippenkruiden en bak bruin in een halve lepel olie.
  4. Mix de Griekse yoghurt, citroensap, look, koriander en vierge olijfolie tot een vinaigrette. Leng eventueel aan met water om een minder vaste vinaigrette te krijgen. Kruid af met peper.
  5. Snijdt de kerstomaatjes en avocado in stukjes.
  6. Leg alle ingrediënten in je bord, werk af met vinaigrette en koriander.
  7. Eet smakelijk.
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Lunch?

Nog meer Salade?

Nog meer Zomer?