Kerststekker van rode bietenwrap

Nood aan wat extra kleur op de kersttafel? De roze kleur van de rode bietenwrap fleurt je tafel meteen op. Deze kerststekker is met een vulling van groene pesto en geitenkaas.

Moeilijkheidsgraad
Budget
18 december 2024118420'AperitiefKerst

Benodigdheden

  • 3 rode bietenwraps
  • Verse basilicum
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 2  eetlepels groene pesto
  • 3 kerstomaatjes
  • 2 eetlepels pijnboompitjes

Extra

  • Uitsteekvorm (ster)

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie. Snijdt de kerstomaatjes door midden.
  2. Prik sterren uit de bietenwraps.
  3. Meng de geroosterde pijnboompitjes met de geitenkaas en pesto.
  4. Neem 1 ster en besmeer die met het mengsel. Bedek deze vervolgens met een nieuwe ster en besmeer deze opnieuw en bedek opnieuw met een ster. Steek er een prikker door met een blaadje basilicum en een halve kerstomaat.
  5. Smakelijk!
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Aperitief?

Nog meer Kerst?