Kersteitjes met zalm

Want to still hit your proteingoal while enjoying the Christmassdinner? Dan is dit hapje iets voor jou! De eitjes zijn trouwens super verzadigend en lekker!

Moeilijkheidsgraad
Budget
4 december 2024222820'AperitiefKerst

Benodigdheden

  • 4 eieren
  • 1 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 1 plak zalm
  • 1 eetlepel granaatappelpitten
  • Verse dille

Extra

  • Spuitzak

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en kook de eieren hard in +- 12 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel de eitjes en snijdt in de lengte. Verwijder het eigeel en plets dit samen met de Griekse yoghurt en mayonaise.
    ! TIP: zorg ervoor dat alle stukjes eigeel goed geplet zijn of je spuitzak zal verstoppen.
  2. Voeg knoflook-, paprikapoeder, peper en zout toe naar eigen smaak. Vul de spuitzak met het mengsel en vul de halve eitjes op.
  3. Werk af met gerookte zalm, granaatappelpitten en verse dille.
  4. Smakelijk!
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Aperitief?

Nog meer Kerst?