Benodigdheden
- 120 g havermout
- 3 eieren
- 2 grote bananen of 3 middelgrote
- 100 ml melk, halfvol of mager
- 3 eetlepels olie
- Fruit naar keuze
- Beleg naar keuze
Bereidingswijze
- Doe de havermout, eieren, bananen en 50 ml melk in de keukenmachine. Mix alles tot één geheel. Indien het mengsel te dik is, doe dan de overige 50 ml melk bij het mengsel. Het is belangrijk dat het mengsel niet te lopend wordt, zo voorkom je dat de pannenkoeken uit elkaar vallen tijdens het bakken.
- Verwarm een pan en doe er 0,5 eetlepel olie in. Doe wat van het mengsel in de pan. Bak de eerste kant op een middelgroot vuur tot die kant wat bruin ziet. Draai de pannenkoek daarna voorzichtig en bak die kant op een hoger vuur tot de kant bruin ziet. ! Let op: maak de pannenkoeken niet te groot en geef ze voldoende tijd om de eerste kant te bakken, zo voorkom je dat ze uit elkaar vallen.
- Snijd het fruit eventueel in stukken.
- Beleg de pannenkoek en serveer met het fruit erop.
- Smakelijk!