Benodigdheden
- 125 g gebroken lijnzaad
- 30 g pijnboompitten
- 30 g sesamzaad
- 40 g zonnebloempitten
- 40 g pompoenpitten
- Zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 180 ml water
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe alle zaden en pitten in een kom. Voeg een snufje zout toe, 2 eetlepels olie en 180 ml water. Roer goed door en laat 20 minuten rusten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het mengsel hierop en spreid uit.
- Leg er nog een vel bakpapier op en rol erover geen met een deegroller totdat je een egale, dunne plak krijgt.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackers 25 minuten in de oven.
- Haal de crackers uit de oven, snijd de plak in rechthoeken en draai de rechthoeken om vervolgens nog 2 minuten in de oven te plaatsen.
- Laat de crackers afkoelen.
- Bewaar de crackers in een luchtdichte doos.