Benodigdheden
- 100 g mozzarella light
- 2 courgettes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 250 g spinazie
- 400 g tomatenblokjes
- 70 g tomatenpuree
- Basilicum, naar eigen smaak
- Oregano, naar eigen smaak
- 300 g ricotta
- 1 volkoren stokbrood
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijdt de mozzarella in schijfjes. Snijdt de courgette in dunne plakjes, dit kan je met een dunschiller doen.
- Pel en snijdt de ui en knoflook fijn.
- Stoof de helft van de ajuin en knoflook met de helft van de olie en voeg te spinazie toe. Verhit 5 minuten.
- Stoof de andere helft van de ajuin en knoflook met de overige olie. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Kruid dit met basilicum en oregano.
- Meng de spinazie met de ricotta.
- Doe in elk plakje courgette het ricottamengsel en rol op.
- Doe de helft van de saus in een ovenschaal en bedek met de courgette rolletjes. Doe er de rest van de saus over en bedek met de mozzarella.
- Plaats 30 minuten in de oven.
- Serveer met volkoren stokbrood.