Benodigdheden
- 2 middelgrote uien
- 3 tenen knoflook
- 200 g wortelen
- 1 kg pompoen
- 4 eetlepels olie
- 80 g ongebrande walnoten
- 20 g verse peterselie
- 1 citroen
- 1 blokje groentebouillon
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de uien in 4. Pel de knoflook. Schil en snijd de wortelen in blokjes van ongeveer 2 cm. Schil en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en draden aan de binnenkant met de lepel. Snijd in stukken.
- Doe de ui, 2/3de van de knoflook, pompoen en wortelen over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olie. Rooster dit 20 minuten in de oven.
- Hak de walnoten grof en rooster in een koekenpan in 3 min goudbruin. Gebruik geen vetstof. Laat afkoelen.
- Snijd de peterselie zo fijn mogelijk. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de peterselie, rest van de knoflook en de citroenrasp. Snijd de citroen in parten.
- Kook 1 liter water. Voeg de groenten en de bouillon toe. Mix tot één glad geheel.
- Serveer de soep in kommen en werk af met de walnoten en het peterseliemengsel. Serveer de citroenpartjes er apart bij.