Benodigdheden
- 1 rijpe avocado
- 1 limoen
- 200 ml magere yoghurt
- Peper naar eigen smaak
- Zout naar eigen smaak
- 3 tomaten
- Koriander naar eigen smaak
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 volkoren stokbrood
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verwijder de schil en de pit van de avocado en pakt met een vork. Rasp de limoen hierover en pers daarna de limoen uit over de avocado. Voeg de yoghurt toe en kruid met peper en zout.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes. Hak de koriander fijn. Snipper de helft van de knoflook. Meng alles samen en voeg de helft van de olie toe.
- Snijd het stokbrood in repen. Snijd de overige knoflookteentjes en wrijf de broodjes hiermee in. Sprenkel de overige olie over de broodjes. Rooster de broodjes 5 minuten in de oven.
- Smeer de avocadodip op de broodjes en werk af met de tomatenblokjes.