Benodigdheden
Rode bieten spread
- 200 g rode bieten
- 125 g zachte geitenkaas
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel honing
- Peper
- Pijnboompitten
Courgettespread
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- Peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel limoensap
- Peper
- Zout
Wortelspread
- 70 g cashewnoten
- 3 wortelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
- 1 eetlepel tahin
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
Rode bieten spread
- Doe de gekookte rode bieten met de geitenkaas in de keukenmachine.
- Voeg citroensap, honing en peper toe en mix tot een gladde spread.
- Werk af met pijnboompitten bovenop.
Courgettespread
- Snijd de courgette in kleine stukjes. Hak de knoflook en peterselie grof.
- Doe alles samen met de olijfolie en limoensap in de keukenmachine en mix tot het geheel een gladde spread is.
- Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
- Werk af met peterselie bovenop.
Wortelspread
- Week de cashewnoten een nacht op voorhand of 30 minuten in kokend water.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de wortelen in stukjes en de ui in ringen. Leg deze samen met de tenen knoflook en de gember in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Zet ongeveer 35 minuten in de oven tot ze zacht en licht bruin gekleurd zijn.
- Doe de inhoud van de ovenschaal en de cashewnoten in de keukenmachine. Voeg de tahin en citroensap toe. Mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel water toe om tot een geheel te mixen.