Benodigdheden
- 300 g quinoa
- 4 aubergines
- 1 ajuin
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 400 g kippengehakt
- 500 ml passata
- Kaneel naar eigen smaak
- Zout naar eigen smaak (optioneel)
- Peper naar eigen smaak (optioneel)
- 150 g geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Spoel de quinoa eerst af en kook ze daarna zoals beschreven op de verpakking.
- Snijdt de aubergines in schijven en kook ze ongeveer 8 minuten.
- Pel en snipper de ajuin en knoflook en bak ze in de olie.
- Voeg het gehakt toe aan de ajuin en knoflook en laat 5 tot 10 minuten doorbakken.
- Voeg de passata toe en laat even doorkoken. Kruid naar eigen smaak met kaneel, zout en peper.
- Voeg de gekookte quinoa toe aan de gehaktsaus
- Leg een laag aubergine schijven in de ovenschaal en overgiet met de gehaktsaus en quinoa. Leg vanboven nog een laag aubergines. Werk af met de geraspte kaas.
- Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas een bruine kleur krijgt.
- Eet smakelijk!